Tradisjon tro lager vi lam til påske! Under følger vår oppskrift på årets påskelam, og vår følgende vinanbefaling.

Sous Vide Lam
Ingredienser:
1 kg lammestek uten ben.
1 stilk frisk rosmarin
3 fedd hvitløk
1 ss god sennep
1,5 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
1 ts sukker
Salt
1 tynn skive meierismør. (ca. 20 gram)
Fremgangsmetode:
Finhakk hvitløk og rosmarin og bland sammen med resten av krydderet.
Rub lammesteken i krydderblandingen, legg i kaldt meierismør, vakuumer og la steken ligge kjølig med rub i 2-3 timer.
Sett Sous Vide til 57 grader celcius og legg steken i vannbadet i 2,5 timer.
Lag saus, ratatouille og poteter i mellomtiden.
Ta steken ut av vannbadet og svi den i ca. 1 minutt på alle sider på høy varme for å få en fin stekeskorpe. (Vi gjorde dette på grillen)
La steken hvile 10 minutter før du skjerer den i fine skiver.
Rødvinsglaze
6 båt hvitløk
2 ss olje
1 stilk frisk rosmarin
4 ss god lagret balsamico
5 dl rødvin
2 ss grov sennep
1 ss sukker
0,5 ts salt
0,25 ts kvernet pepper
Fremgangmetode:
Finhakk hvitløk og surr i en kjele med olje til hvitløken får en fin blank farge.
Tilsett 1 hel stilk rosmarin, balsamico og rødvin. Reduser til ca. halvparten.
Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen.
Smak til sausen med salt og pepper.
Sil sausen slik at den blir en jevn og fin.
Poteter
800 gram mandelpoteter.
4 ss majones
1-2 ss olje
Salt
Pepper
Fremgangmetode:
Snitt potetene i tynne snitt ca. 2/3 ned i hver potet.
Pensle potetene med majones for å få en gyllen og crispy overflate.
Tilsett salt og pepper etter eget ønske.
Ha litt olje i formen slik at potetene ikke setter seg fast.
Stek i ovnen på 225 grader i ca. 35-40 minutter
Ratatouille-ish
12 plommetomater
4 sjalottløk
2 mini aubergine
4 ss Tomatpuré
2 fedd hvitløk
Salt
Pepper
Fremgangmetode:
Finhakk hvitløk og fres de i en panne til de er gylne.
Tilsett tomatpuré, litt vann og la de småkoke.
Skjer plommetomater, sjalottløk og aubergine i ca. like tykke skiver.
Ta frem en rund utstikker i valgfri størrelse.
Legg et lag med tomatpure og hvitløk i bunn.
Legg lagvis med grønnsakene i skiver, pensle med olje og stek i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.
J-L Chave Selection Hermitage Ferconnet 2015
Vi serverte lammesteken med "J-L Chave Selection Hermitage Ferconnet 2015" Syrah fra Hermitage i Rhône-dalen. Vinens markante tanniner og gode konsentrasjon komplimenterte lammestekens fedme og glazens syre på en god måte. Egen vinanmeldelse kommer på fredag. Link til vin: https://www.vinmonopolet.no/Producenter/Dom-Jean-Louis-Chave/J-L-Chave-Selection-Hermitage-Farconnet-2015/p/3659101