top of page

Lammestek til påske

Tradisjon tro lager vi lam til påske! Under følger vår oppskrift på årets påskelam, og vår følgende vinanbefaling.


Sous Vide Lam


Ingredienser:

  • 1 kg lammestek uten ben.

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • 3 fedd hvitløk

  • 1 ss god sennep

  • 1,5 ts salt

  • 1 ts grovkvernet pepper

  • 1 ts sukker

  • Salt

  • 1 tynn skive meierismør. (ca. 20 gram)

Fremgangsmetode:

  1. Finhakk hvitløk og rosmarin og bland sammen med resten av krydderet.

  2. Rub lammesteken i krydderblandingen, legg i kaldt meierismør, vakuumer og la steken ligge kjølig med rub i 2-3 timer.

  3. Sett Sous Vide til 57 grader celcius og legg steken i vannbadet i 2,5 timer.

  4. Lag saus, ratatouille og poteter i mellomtiden.

  5. Ta steken ut av vannbadet og svi den i ca. 1 minutt på alle sider på høy varme for å få en fin stekeskorpe. (Vi gjorde dette på grillen)

  6. La steken hvile 10 minutter før du skjerer den i fine skiver.


Rødvinsglaze

  • 6 båt hvitløk

  • 2 ss olje

  • 1 stilk frisk rosmarin

  • 4 ss god lagret balsamico

  • 5 dl rødvin

  • 2 ss grov sennep

  • 1 ss sukker

  • 0,5 ts salt

  • 0,25 ts kvernet pepper

Fremgangmetode:

  1. Finhakk hvitløk og surr i en kjele med olje til hvitløken får en fin blank farge.

  2. Tilsett 1 hel stilk rosmarin, balsamico og rødvin. Reduser til ca. halvparten.

  3. Pisk inn sennep og sukker. La sausen småkoke litt slik at den blir passelig tykk og fin i konsistensen.

  4. Smak til sausen med salt og pepper.

  5. Sil sausen slik at den blir en jevn og fin.


Poteter

  • 800 gram mandelpoteter.

  • 4 ss majones

  • 1-2 ss olje

  • Salt

  • Pepper

Fremgangmetode:

  1. Snitt potetene i tynne snitt ca. 2/3 ned i hver potet.

  2. Pensle potetene med majones for å få en gyllen og crispy overflate.

  3. Tilsett salt og pepper etter eget ønske.

  4. Ha litt olje i formen slik at potetene ikke setter seg fast.

  5. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 35-40 minutter


Ratatouille-ish

  • 12 plommetomater

  • 4 sjalottløk

  • 2 mini aubergine

  • 4 ss Tomatpuré

  • 2 fedd hvitløk

  • Salt

  • Pepper

Fremgangmetode:

  1. Finhakk hvitløk og fres de i en panne til de er gylne.

  2. Tilsett tomatpuré, litt vann og la de småkoke.

  3. Skjer plommetomater, sjalottløk og aubergine i ca. like tykke skiver.

  4. Ta frem en rund utstikker i valgfri størrelse.

  5. Legg et lag med tomatpure og hvitløk i bunn.

  6. Legg lagvis med grønnsakene i skiver, pensle med olje og stek i ovnen i ca. 15 minutter på 200 grader.

J-L Chave Selection Hermitage Ferconnet 2015


Vi serverte lammesteken med "J-L Chave Selection Hermitage Ferconnet 2015" Syrah fra Hermitage i Rhône-dalen. Vinens markante tanniner og gode konsentrasjon komplimenterte lammestekens fedme og glazens syre på en god måte. Egen vinanmeldelse kommer på fredag. Link til vin: https://www.vinmonopolet.no/Producenter/Dom-Jean-Louis-Chave/J-L-Chave-Selection-Hermitage-Farconnet-2015/p/3659101






bottom of page